
Tradisjonsmat frå Gudbrandsdalen.
Kortreiste råvarer.
Her er det ypperste Gudbrandsdalen kan levere av mat og drikke
![]() | ![]() |
---|---|
![]() | ![]() |
![]() | ![]() |
![]() | ![]() |
![]() | ![]() |
Breheimen mat, Skjåk
Heil, halv og oppskore spekepølse frå rein (med akevitt) elg (med rødvin, cognac eller blåbær) og hjort.
Langtidsmodna spekeskine, heil bit eller oppskore.
Bjorli fjellmat
Skore Bjorlielg, Bjorlirein og Bjorlimør, Bjorlisalami, Bjorliskinke og fenalår.
Tørka elgkjøt og spekemorr (heil kveil). Elg- og reinsdyrpølse.
Valbjør
Geitpølse
Brimi sæter
Kari, Embjørg, Tesse- og urtesalami.
Spekeskinke fra Sætergris.
Stensgård
Charolais-pysje m karve eller blåbær. Lammepølse.
Aukrust gard og urteri
Spekepølse grønn, gul, raud og blå. Økologisk.
Jotunheim Mat
Geitpølse
Fjelleventyret
Kløvaren, Bygdaguten, Vill
Lesjamat ANS
Nordistugupølse m/karve --u/karve
KJØTT
![]() | ![]() |
---|---|
![]() | ![]() |
Bjorli fjellmat
Pinnekjøtt, grov kokt bjorlimorr, spekebacon, bjorligrill, lammekjøt, svineknoker
Stensgård
Charolaisekjøt, lammekjøt
Breheimen mat
Hjort-, rein- og elgkjøt
Brimi sæter
Lam-, storfe-, kalv- og svinekjøt
Valbjør
Kjekjøt
Mogard gardsmat
Kjekjøt
Dovrelam
Lammekjøt
Kjøt frå Jotunheimen AS
Grasfora kjøt fra storfe
Laingen gard
Gris frå utegåande gris NOROC og Dølagris
Fjelleventyret
Stykningsdeler av rein, hjort, villsau og lam
FISK
![]() | ![]() |
---|---|
![]() | ![]() |
Jotunheim Fisk, Espedalen
Varmrøkt sik, varmrøkt aure, varmrøkt røye, aquavitgravet sik, einebærmarinert spekesik og sikkaviar. Rakefisk i sesong. Varebeholdningen vil variere noe med tilgangen på råvarer. Ta kontakt.
EGG
![]() | ![]() |
---|---|
![]() |
Gudbrandsdalsegg, Skjåk
Egg frå Nordigard Ramstad.
OST OG MEIERRIPRODUKT
![]() | ![]() |
---|---|
![]() | ![]() |
![]() | ![]() |
![]() | ![]() |
![]() | ![]() |
![]() | ![]() |
Avdem gardsysteri
Fjelldronning, Mor Åse, betaost, huldreost, gubb, pultost, kvitkjuke, yoghurt, rømme, prim, smør
Valbjør
Geitebrie
Brimi sæter
Pultost, sæterparmesan, sæterost, sæterrømme
Heidal ysteri
Heidalsost, glatt og forma. Prim og rømmegraut.
HONNING
![]() | ![]() |
---|
Gausdal og Lillehammer bigårder
Sommerhonning, lynghonning
POTET & GRØNSAKER
![]() | ![]() |
---|---|
![]() |
Skjelkvåle
Mandelpotet
Sygard Forberg
Mandelpotet, trollpotet og gulrot
Aukrust (økologisk)
Raudbeter, kålrot, polkabeter, gulbeter, purre, lauk,
trollpotet, gulrot
Søre Hosar (økologisk)
Gulrot, raudbeter, lauk, trollpotet
Gillebo Systu`n
Blomkål, brokkoli, brokkolini
Det er utruleg kva vi kan skaffe, spør om det er noko du ynskjer.
Vi tek atterhald om at det kan verta utselde for ulike grønsaker.
TE, KRYDDER, URTER
BAKST
![]() | ![]() |
---|---|
![]() | ![]() |
![]() |
Aukrust (økologisk)
Te:
Solside-te, Seterte, Fjell-te, Frukt-te, Peiskos, Mor og barn,
St.Olav, St. Sunniva, Vårmorgon, Sumardag, haustkveld, Vinternatt, Julefred.
Urteeddik
Provanceeddik, Urteeddik med estragon,, bringebæreddik, balsamicoeddik, raudvinseddik, kvitvinseddik, epleeddik
Urtesalt med kvern (kjem og som refill)
Islandsk flaksalt med mykje urter, islandsk flaksalt, AKVA (høver til fisk), LAVA (skikkelig hot), TERRA
Krydder og tørka urter
Salat-, fiske-, potet-, kjøtt-, pasta- og pizzakrydder.
Grill-, dessert-, lamme, og viltkrydder.
Sjalottlauk, dill, perille, ringblomst, kornblomst, roseblad, fargeglede, epleknask
Friske urter og salat (sesong)
Basilikum, graslauk, gullmynte, timian, pynteblomar, bergmynte, estragon, isop, korianderdill, bladpersille, bladsalat, ruccola
Dette er berre eit utval. Det er utruleg kva vi kan skaffe, spør om det er noko du ynskjer.
BAKST
![]() | ![]() |
---|---|
![]() | ![]() |
Øyens hjemmebakeri
Flattbrød, lefse og feittbrød.
![]() | ![]() |
---|---|
![]() | ![]() |
Ottadalen Mølle
Bygg er sjølve urkornet i Ottadalen og har vore
dyrka i tusenvis av år. Skjåkmjøl og Skjåkgryn frå Ottadalen Mølle blir produsert ved Ofossen Mølle. Mølla er eit
kulturhistorisk minnesmerke som vart etablert
i 1865. Her blir råvarene foredla i dag som det
har vore gjort heile tida, med steinmølle og
godt handverk.
Ottadalen er det mest nedbørsfattige området
i landet. Kunstig vatning med smeltevatn frå
fjell og bre gjer at jorda får vatn til rett tid.
I kombinasjon med godt jordsmonn og
gunstige temperaturtilhøve, gjev dette
byggen frå Ottadalen ein svært god kvalitet.
Skjåkmjøl - sammale bygg, 1 kg og 10 kg.
Skjåkgryn - heile byggryn, 1 kg.