top of page

Tradisjonsmat frå Gudbrandsdalen.
Kortreiste råvarer.
Her er det ypperste Gudbrandsdalen kan levere av mat og drikke

SPEKEMAT

Breheimen mat, Skjåk

Heil og halv  spekepølse frå rein (med akevitt) elg (med rødvin, cognac eller blåbær) og hjort.

Bjorli fjellmat

Skore Bjorlielg, Bjorlirein og Bjorlimør, Bjorlisalami, Bjorliskinke og fenalår.
Tørka elgkjøt og spekemorr (heil kveil). Elg- og reinsdyrpølse.

Valbjør

Geitpølse

Brimi sæter
Spekeskinke fra Sætergris.

Stensgård
Charolais-pysje m karve eller blåbær. Lammepølse.

Aukrust gard og urteri
Spekepølse grønn, gul, raud og blå. Økologisk.

Fjelleventyret

Kløvaren, Bygdaguten, Vill
Lesjamat ANS

Nordistugupølse m/karve --u/karve

KJØTT

KJØTT
12984051_1157872467590185_3443188782693368573_o
indrefilet
elgsteik
pinnekjøtt

Bjorli fjellmat

Pinnekjøtt, grov kokt bjorlimorr, spekebacon, bjorligrill, lammekjøt, svineknoker

Stensgård
Charolaisekjøt, lammekjøt

Breheimen mat

Hjort-, rein- og elgkjøt

Mogard gardsmat

Kjekjøt, kjøttkaker, karbonader, svinemorr, blodpølse og div stykkningsdeler.

Dovrelam

Lammekjøt, skogsgris

Kjøt frå Jotunheimen AS

Grasfora kjøt fra storfe

Laingen gard

Gris frå utegåande gris NOROC og Dølagris

Fjelleventyret
Stykningsdeler av rein, hjort, villsau og lam

FISK

FISK

Jotunheim Fisk, Espedalen

Varmrøkt sik, varmrøkt aure, varmrøkt røye, aquavitgravet sik, einebærmarinert spekesik og sikkaviar. Rakefisk i sesong. Varebeholdningen vil variere noe med tilgangen på råvarer. Ta kontakt.

Fjelleventyret

Einerøkt aurefilet i bitar eller heile filear.

EGG

EGG

Gudbrandsdalsegg
egg i kartong
13936555_10153619265731813_2146848128_n_edited

Gudbrandsdalsegg, Skjåk


Egg frå Nordigard Ramstad.

OST OG MEIERRIPRODUKT

OST
18423159_1420720154684686_31953082157741049_o
DSC_0046
DSC_0039
DSC_0053
DSC_0057
DSC_0072
DSC_0067
DSC_0076
DSC_0051
DSC_0077

Avdem gardsysteri

Fjelldronning, Mor Åse, betaost, huldreost, gubb, pultost, kvitkjuke, yoghurt, rømme, prim, smør

 

Valbjør

Geitebrie

 

Brimi sæter

Pultost, sæterparmesan, sæterost, sæterrømme

Heidal ysteri

Heidalsost, glatt og forma. Prim og rømmegraut.

DRIKKE
SYLTETØY & BÆR

SAFT, SYLTETØY & BÆR

12

Den lille tytingfabrikken

Tyttebær, rabarbra, molte, blåbær, solbær

Kaurstadbær

Jordbærsaft,jordbærsyltetøy.

Brimi sæter

Kryddersirup, lakrissirup, kompott til ost

Bringebær fra Moe gård

Korg med glen ampel, bringebærsaft og bringebærsyltetøy.

HONNING

HONNING

Gausdal og Lillehammer bigårder

Sommerhonning, lynghonning

POTET & GRØNSAKER

POTET & GRØNSAKER

DSC_0227
økologisk_gulrot

Skjelkvåle

Mandelpotet

Sygard Forberg

Mandelpotet, trollpotet og gulrot

 

Aukrust (økologisk)

Raudbeter, kålrot, polkabeter, gulbeter, purre, lauk,
trollpotet, gulrot

Søre Hosar (økologisk)

Gulrot, raudbeter, lauk, trollpotet

Gillebo Systu`n

Blomkål, brokkoli, brokkolini

Det er utruleg kva vi kan skaffe, spør om det er noko du ynskjer.
Vi tek atterhald om at det kan verta utselde for ulike grønsaker.

TE, KRYDDER, URTER

TE, KRYDDER, URTER

BAKST

Aukrust (økologisk)

Te:
Solside-te, Seterte, Fjell-te, Frukt-te, Peiskos, Mor og barn,

St.Olav, St. Sunniva, Vårmorgon, Sumardag, haustkveld, Vinternatt, Julefred.

Urteeddik

Provanceeddik, Urteeddik med estragon,, bringebæreddik, balsamicoeddik, raudvinseddik, kvitvinseddik, epleeddik

Urtesalt med kvern (kjem og som refill)

Islandsk flaksalt med mykje urter, islandsk flaksalt,  AKVA (høver til fisk), LAVA (skikkelig hot), TERRA

Krydder og tørka urter

Salat-, fiske-, potet-, kjøtt-, pasta- og pizzakrydder.

Grill-, dessert-, lamme, og viltkrydder.
Sjalottlauk, dill, perille, ringblomst, kornblomst, roseblad, fargeglede, epleknask

Friske urter og salat (sesong)

Basilikum, graslauk, gullmynte, timian, pynteblomar, bergmynte, estragon, isop, korianderdill, bladpersille, bladsalat, ruccola

Dette er berre eit utval. Det er utruleg kva vi kan skaffe, spør om det er noko du ynskjer.
 

BAKST

BAKST

Øyens hjemmebakeri
Flattbrød, lefse og feittbrød.
 

MJØL

Ottadalen Mølle

Bygg er sjølve urkornet i Ottadalen og har vore
dyrka i tusenvis av år. Skjåkmjøl og Skjåkgryn frå Ottadalen Mølle blir produsert ved Ofossen Mølle. Mølla er eit
kulturhistorisk minnesmerke som vart etablert
i 1865. Her blir råvarene foredla i dag som det
har vore gjort heile tida, med steinmølle og
godt handverk.

Ottadalen er det mest nedbørsfattige området
i landet. Kunstig vatning med smeltevatn frå
fjell og bre gjer at jorda får vatn til rett tid.
I kombinasjon med godt jordsmonn og
gunstige temperaturtilhøve, gjev dette
byggen frå Ottadalen ein svært god kvalitet.

Skjåkmjøl -  sammale bygg, 1 kg og 10 kg.

Skjåkgryn - heile byggryn, 1 kg.

Ring: 975 68 805

bottom of page