Tradisjonsmat frå Gudbrandsdalen.
Kortreiste råvarer.
Her er det ypperste Gudbrandsdalen kan levere av mat og drikke

 

KJØTT

 

Breheimen mat, Skjåk

Heil, halv og oppskore spekepølse frå rein (med akevitt) elg (med rødvin, cognac eller blåbær) og hjort.
Langtidsmodna spekeskine, heil bit eller oppskore.

Bjorli fjellmat

Skore Bjorlielg, Bjorlirein og Bjorlimør, Bjorlisalami, Bjorliskinke og fenalår.
Tørka elgkjøt og spekemorr (heil kveil). Elg- og reinsdyrpølse.

Valbjør

Geitpølse

Brimi sæter
Kari, Embjørg, Tesse- og urtesalami.
Spekeskinke fra Sætergris.

Stensgård
Charolais-pysje m karve eller blåbær. Lammepølse.

Aukrust gard og urteri
Spekepølse grønn, gul, raud og blå. Økologisk.

Jotunheim Mat

Geitpølse


 

Bjorli fjellmat

Pinnekjøtt, grov kokt bjorlimorr, spekebacon, bjorligrill, lammekjøt, svineknoker

Stensgård
Charolaisekjøt, lammekjøt

Breheimen mat

Hjort-, rein- og elgkjøt

Brimi sæter

Lam-, storfe-, kalv- og svinekjøt

Valbjør

Kjekjøt

Mogard gardsmat

Kjekjøt

Dovrelam

Lammekjøt

Kjøt frå Jotunheimen AS

Grasfora kjøt fra storfe

 

FISK

Jotunheim Fisk, Espedalen


Varmrøkt sik, varmrøkt aure, varmrøkt røye, aquavitgravet sik, einebærmarinert spekesik og sikkaviar. Rakefisk i sesong. Varebeholdningen vil variere noe med tilgangen på råvarer. Ta kontakt.

 

EGG

Gudbrandsdalsegg, Skjåk


Egg frå Nordigard Ramstad.

OST OG MEIERRIPRODUKT

 

Avdem gardsysteri

Fjelldronning, Mor Åse, betaost, huldreost, gubb, pultost, kvitkjuke, yoghurt, rømme, prim, smør

 

Valbjør

Geitebrie

 

Brimi sæter

Pultost, sæterparmesan, sæterost, sæterrømme

Heidal ysteri

Heidalsost, glatt og forma. Prim og rømmegraut.

 

ØL

Hubertus bryggeri 

Hafell, Jålbukk, Raudøl, Dovre Wit, Pedell, Skeievoll, Julbukk, 
Olaf (sterkøl) og Grøftøl (sterkøl)

Tynnøl (lettøl)

Bryggeri 7null4

Pilsner lys, Dalaøl, Spesial ale, Follebus sorte gull,

Red Ale, Skahaugg, Steinøl, Gausdøl, Kvitøl, Juleøl

Doblaugs Bryggeri

Tysk Pilsnerøl, Meksikansk Lager, Peer Gynt Keiserøl 

SAFT, SYLTETØY & BÆR

 

Den lille tytingfabrikken

Tyttebær, rabarbra, molte, blåbær, solbær

Kaurstadbær

Jordbærsaft

Brimi sæter

Kryddersirup, lakrissirup, kompott til ost

Bringebær fra Moe gård

Korg med glen ampel

 

HONNING

Gausdal og Lillehammer bigårder

Sommerhonning, lynghonning

 

POTET & GRØNSAKER

Skjelkvåle

Mandelpotet

Sygard Forberg

Mandelpotet, trollpotet og gulrot

 

Aukrust (økologisk)

Raudbeter, kålrot, polkabeter, gulbeter, purre, lauk,
trollpotet, gulrot

Søre Hosar (økologisk)

Gulrot, raudbeter, lauk, trollpotet

Det er utruleg kva vi kan skaffe, spør om det er noko du ynskjer.
Vi tek atterhald om at det kan verta utselde for ulike grønsaker.

Skjelkvåle

Mandelpotet

Sygard Forberg

Mandelpotet, trollpotet og gulrot

 

Aukrust (økologisk)

Raudbeter, kålrot, polkabeter, gulbeter, purre, lauk,
trollpotet, gulrot

Søre Hosar (økologisk)

Gulrot, raudbeter, lauk, trollpotet

Det er utruleg kva vi kan skaffe, spør om det er noko du ynskjer.
Vi tek atterhald om at det kan verta utselde for ulike grønsaker.

 

TE, KRYDDER, URTER

BAKST

Aukrust (økologisk)

Te:
Solside-te, Seterte, Fjell-te, Frukt-te, Peiskos, Mor og barn,

St.Olav, St. Sunniva, Vårmorgon, Sumardag, haustkveld, Vinternatt, Julefred.

Urteeddik

Provanceeddik, Urteeddik med estragon,, bringebæreddik, balsamicoeddik, raudvinseddik, kvitvinseddik, epleeddik

Urtesalt med kvern (kjem og som refill)

Islandsk flaksalt med mykje urter, islandsk flaksalt,  AKVA (høver til fisk), LAVA (skikkelig hot), TERRA

Krydder og tørka urter

Salat-, fiske-, potet-, kjøtt-, pasta- og pizzakrydder.

Grill-, dessert-, lamme, og viltkrydder.
Sjalottlauk, dill, perille, ringblomst, kornblomst, roseblad, fargeglede, epleknask

Friske urter og salat (sesong)

Basilikum, graslauk, gullmynte, timian, pynteblomar, bergmynte, estragon, isop, korianderdill, bladpersille, bladsalat, ruccola

Dette er berre eit utval. Det er utruleg kva vi kan skaffe, spør om det er noko du ynskjer.
 

 

BAKST

Bryggeri 7null4

Lyst og mørkt meskebrød, Ølchips
 

Øyens hjemmebakeri
Flattbrød og fettbrød 

 

Lillehammer Kaffebrenneri

Nybrente kaffebønner fra kaffebrenneriet deres på Lillehammer. 

 

Ottadalen Mølle

Bygg er sjølve urkornet i Ottadalen og har vore
dyrka i tusenvis av år. Skjåkmjøl og Skjåkgryn frå Ottadalen Mølle blir produsert ved Ofossen Mølle. Mølla er eit
kulturhistorisk minnesmerke som vart etablert
i 1865. Her blir råvarene foredla i dag som det
har vore gjort heile tida, med steinmølle og
godt handverk.

Ottadalen er det mest nedbørsfattige området
i landet. Kunstig vatning med smeltevatn frå
fjell og bre gjer at jorda får vatn til rett tid.
I kombinasjon med godt jordsmonn og
gunstige temperaturtilhøve, gjev dette
byggen frå Ottadalen ein svært god kvalitet.

Skjåkmjøl -  sammale bygg, 1 kg og 10 kg.

Skjåkgryn - heile byggryn, 1 kg.

Ring: 975 68 805

Gudbrandsdalsmat SA

Selsvegen 133
2670 Otta
Norge
(+47) 975 68 805
post@gudbrandsdalsmat.no

Ansatte

Anette Svastuen - dagleg leiar
Ingrid Vorkinn - sal / reknskap
Ingvild Brandlistuen - sal / lager
Anita Tofte - lager

Sosiale medier

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon

© 2015 Gudbrandsdalsmat SA.